lauantai 6. helmikuuta 2016

Jämä langoista pikkuraita sukat

En varmaan ole ainoa, joka kokee puolitäydet löllöt lankakerät epäinspiroivina? Taannoisesta villasukkaprojektistani jäi jäljelle niukasti yli puoli kerää rusehtavaa pikkusiskoa ja kun varastoista läytyi vielä yksinäinen kerä saman merkin valkoista villalankaa, päätin tehdä vielä toisetkin sukat varastoon.


Pitsisten sukkien myötä olen ihastunut todella varpaista varteen neulottaviin sukkiin. Langan menekkiä kun voi hieman tarkkailla tekovaiheessa jolloin on mahdollista kuluttaa langat mahdollisimman loppuun. Kun se muuttuvin osa eli varsi neulotaan viimeisenä saa työstä maximi kokoisen, eikä tarvitse elää oman (olemattoman) lankamäärän arviointitaidon armoilla. Apuna hommassa käytän keittiövaakaa, jotta toiseenkin sukkaan jää tarpeeksi materiaalia.

Olin tyytyväinen niihin edellisiin sukkiin ja näistäkin tuli kivat. Ohuissa villasukissa ei neulos pääse painamaan ja ne on helpompi sujauttaa kenkiin. Tosin se kestävyys saattaa olla miinuspuoli. Kaikessa yksinkertaisuudessaan projekti oli mukava välityö, mutta nyt on jo pakko hieman hillitä sukkamaniaa, ettei me hukuta villasukkiin joita kukaan ei käytä. Ehkä seuraavaksi voisi aloittaa jonkun isomman työn?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti