sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Lankakoti

Edellistä koiran kakkapussitelinettä virkkaillessani minulle tuli jo idea seuraavasta työstä. Meidän haukuista toinen on erityisen karvainen ja joten kaikki lankani ovat muutaman projektipäivän jälkeen kuorrutettuja valkoisilla koiran karvoilla. Karvat tuppaavat sitten päätymään töihin ja kun ne on kerran virkannut tai neulonut neuleeseen, on niitä melkein mahdotonta saada irti. (Siinä kakkapussitelineessäkin on noin miljoona karvaa vaikka kuinka yritin niitä ennen ja jälkeen virkkaamisen poistaa.)


Tällä kertaa yritän ratkaista ongelmaa lankakodilla. Toteutus oli jokseenkin samallainen kun siinä edellisessäkin työssä, paitsi että rautalanka kulkee läpi koko työn. Tähän meni siis muutaman puuvilla lankakerän jämän lisäksi kaikki varastoista löytynyt paksumpi rautalanka.


Tiedätte varmasti että blogissa on aina kiva hehkuttaa, kuinka kivasti työ eteni ja kuinka tyytyväinen on lopputulokseen? No. Täytyy myöntää että tämä ei ollut se lempityöni. Rautlangan kanssa virkkaaminen oli jokseenkin rasittavaa ja valitsemissani puuvillalangoissa oli himppasen liian vähän kierrettä. Rautalangan säännöstely sopivalle kireydelle oli myös haastavaa, eikä lopputuloskaan ollut ihan priima, varsinkin kun rullattuna olleeseen rautalankaan jäi aaltoja vaikka yritinkin suoristella sitä. Langatkin loppuivat kesken tehdessäni kantta rakennelmalle, joten otin työhön mukaan vielä yhden uuden värin loppu metreillä. Lisäksi ehdin jo tajuta, että tästä mallista työtä ei niin vaan oteta matkalle mukaan. Tosin itse en ko. ominaisuutta juuri nyt kaipaa.

Lopputulos näyttää vähän käärmeenlumoajan korilta. :D Toivotaan kuitenkin, että tämä oikeasti auttaisi havaitsemaani ongelmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti