torstai 27. elokuuta 2015

Liitutaulupurkit

Viimeisen parin vuoden aikana Tikkurilan liitutaulumaali on tullut meidän kodissa tutuksi. Pitkän lobbaamisen jälkeen onnistuin taivutella miehenkin pitämään työpöytämme vastaisen seinän maalaamista hyvänä idedeana, minkä jälkeen samaista maalia on mennyt muihinkin tarkoituksiin ihan kohtuudella. Puuta ihmeellisempiä pintoja en kuitenkaan ole sillä maalannut.

Koska malia löytyy edelleen varastosta, olen pohtinut sille sopivia käyttötarkoituksia. Tällä kertaa tartuin pensselin varteen ja maalailin kierrattämiäni pelti ja lasipurkkeja kokeilumielessä. Tikkurilan maalipurkissa (tai ainakin siinä osassa jonka jaksoin lukea) taidettiin puhua vain puupohjan maalaamisesta, joten vähän jännitin miten liukkaat materiaalit toimivat alustana.


Tarvitset:
purkkeja
kynsilakanpoistoainetta
pensselin
liitutaulumaalia
maalarinteippiä
sanomalehteä suojaamaan työskentelyalustaa
veitsen
liitutussin



1. Puhdista maalattavat alueet. Mahdolliset liimajäljet lähtevät kynsilakanpositoaineella. Suojaa maalarinteipillä alueet joita et halua maalata.
2. Maalaa halutut alueet. Kokeillut pinnat vaativat kaksi käsittelykertaa. Anna kuivua välissä. Laita mielummin liian vähän maalia, vaikka tulos ei olisikaan peittävä, sillä valumajälkien vaara on olemassa.
3. Poista teipit ja raaputtele teippien alle falskanneet maalit veitsellä tai vastaavalla. Omiani sain raaputella tovin, sillä en ilmeisesti vaan osaa laittaa maalarinteippejä niin, että ne pitäisivät. Onneksi kokeilluilta pinnoilta maali lähti ihan kivasti raaputtamalla (mutta ei niin helposti, että maali lähtisi itsekseen rapisemaan).
4. Viimeistele halutessasi liitutussilla.

Työhön kuluva aika: n 48h (kuivumisajan kanssa), aktiivinen tuunausaika n. 2h
Haastavuus: *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti