sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kääntöpöksyt

Olen niitä käsityön harrastajia, jotka eivät pysty pitämään montaa projektia työn alla, koska liiallinen kypsyttely tappaa innostuksen totaalisesti... Niinpä maaliskuussa otin asiakseni tehdä keskeneräiset työni loppuun, vaikkei niitä nyt ihan hirveää määrää ollutkaan. Tänä aamuna sitten heräsin karmivan todellisuuteen; minulla ei ole yhtään työtä aamukahvin kanssa nyperrettäväksi! Pitää korjata asia ensitilassa...



Yksi loppuun saattamistani projekteista oli "villahousut" pienelle. Materiaaliksi valikoitui Lankamaailman alelaarista rakaushormoonihöyryissä kahmittua akryylilankaa. Yleensä en ole akryylin ystävä, mutta tuo raskaus sekoitti pääni siinä suhteessa, että kyseisiä lankoja tuli kahmittua useampaan otteeseen. Nyt sitten saan pähkäillä mitä niistä tekisi.



Projekti lähti käyntiin kun viimein älysin että olemassa on sellainenkin asia kuin lankadominanssi. Kirjoneuletta piti siis päästä heti kokeilemaan, mutta kävi mielessä, ettei langanjuoksuista aiheutuva joustamattomuus ole hyvä juttu vauvan housuissa. Asiaa paikkaamaan päätin toteuttaa housut onteloneuleena. En itseasiassa tiedä toimiiko tuo lankadominanssiteoria onteloneuleessa, langanjuoksuja kun ei tule. Silti pidin langat kuuliaisesti samassa järjestyksessä työn aikana.



Onteloneuleen tekeminen kaikkine langan vaihtoineen oli jokseenkin hidasta. Työtä olisi varmaan helpottanut valmis malli, mutta laiska kun olen, en sellaista jaksanut etsiä. Lopputulokseen olen tyytyväinen, vaikkakin käyttöön pääsyä nämä saavat vielä aika kauan odotella. Tein nimittäin housut tarkoituksella isoiksi, jotta mahdolliset laskuvirheet eivät haittaisi. (Niitähän minulle usein tulee.)



Lankaa näihin meni noin 100 grammaa, joten vielä muutamat työt noista langoista tulee... Kaappiin kun  taisi jäädä vielä noin kuusi 50 gramman kerää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti