perjantai 29. huhtikuuta 2016

Ylhäältä alas neuletunika vauvalle

Vauvan vaatteiden neulominen on erityisen mukavaa puuhaa: voi kokeilla kaikkea uutta ilman pelkoa isoista purkutöistä. Siispä kokeilin ihan ensimmäistä ylhäältä alas neulottavaa puseroa pienessä koossa. Langaksi valikoitui edelleen hamstrattuja akryylilankoja, kun ne olivat juuri sopivia niin materiaaliltaan kuin hintatasoltaan tähän kokeelliseen yritelmään. Kyseinen lanka on siis ihan Novitan Ipanaista, jota olen löytänyt Prismasta puoleen hintaan (enkä ole pystynyt vastustamaan kiusausta). Kerta oli muuten ensimmäinen kun Ipanaisesta neuloin ja oli akryylilangaksi ihan kelpo kokemus. Pesuunkin tämä työ on jo ehtinyt, eikä siinäkään ollut mitään ongelmia.


Ylhäältä alas neulottavista puseroista olen lueskellut (lähinnä täältä Ullalta), sekä tietysti kuvia muiden tekemistä puseroista katsellut. Aikani asiaa pohdittuani päädyin tekemään tämän työn ilman ohjetta. Ehkä olen vähän uhkarohkea, mutta pidän ajatustyöstä neulomisen lomassa, eikä ohjeiden tulkitseminen oikeen houkuta muutenkaan. Nyt projektin jälkeen olisin ehkä tehnyt hihojen lisäykset vähän toisella tavalla, mutta ihan mukava tästäkin tuli. Pääntiessä on palmikkojoustinneuletta, muuten hihansuut ja helma on vain käännetty. Taskut tein lopuksi kun työ selvästi kaipasi vielä jotain jujua.


 Huomasipa  työtä pingottaessani myös, että käsialani on huomattavasti epätasaisempaa tasossa, kuin suljettuna tehdyssä neuleessa. En ole pitkään aikaan tehnyt tasoneuleita, joten yllätyin vähän. Pitänee vähän harjoitella. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti