lauantai 2. tammikuuta 2016

Chevron -kuvioinen vauvan torkkupeitto

Esikoistamme odotellessa minulla oli hyvää aikaa näperrellä kaiken moisia projekteja. Tämä chevron torkkupeitto tulokkaalle oli yksi alkukesän tekeleistäni, jota virkkaillessa oli mukava haaveilla tulevasta pienokaisesta ja uudesta elämästä äitinä. Laitan nyt ohjeen tänne, koska se tuo mieleen niin mukavia muistoja ja luulen, että kuosi on käytettävissä myös monissa muissa tulevissa projekteissa. Virkaten malli onnistuukin kätevästi, kun vaan alkuun pääsee, ja sopii vaikka iltapuhteeksi telkkarin katselun lomaan.

Langat valitsin jo ennen kun meillä oli sukupuoli tiedossa ja halusin työ ohessa hieman tyhjentää silloinkin pursuilevia varastojani. Pääädyin sitten valitsemaan Lankamaailmasta alennuksesta hamstaraamiani sinisiä lankoja ja täydentämään valkoisella ja rusehtavallalangalla. Tosin laskin langan kulutukseni niin päin puuta, että tädennykseksi ostamiani lankoja taitaa edelleen olla jäljellä vaikka moni muukin projekti on niistä syntyntyt. Se siitä lankavaraston tyjentämisestä (ups). Ohjeen torkkupeitto on siis vauvalle mitoitettu ja siitä tulee noin 90cm x 70 cm.



Työn haastavuus:  ***
Työaika: 150h 

Tarvitset:
Puuvillalankoja:
Valkoista n 200g (V)
Vaalensinistä n 200g (VS)
Tumman sinistä n 70 g (TS)
Rusehtavaa n 100g (R)
Virkkuukoukku nro 2,5 tai 2,75

1 krs Luo vaaleansinisellä pohjaksi 280 ketjusilmukkaa. Tässä sopii toki olla tarkkana, ettei joudu fuskaamaan seuraavalla rivillä... Virkkaa vielä 1 kjs ennen kuin käännät työn.
2 krs 1.Virkkaa kaksi kiinteää silmukkaa (ks) toisiksi ja kolmanneksi virkkuukoukkua lähimmäisiin ketjusilmukoihin. 
2. Jätä yksi kjs virkkaamatta (kavennus).
3.Virkkaa 11 ks.
4. Virkkaa seuraavaan kjs:n  kolme kiinteää silmukkaa (siis lisää kaksi silmukkaa samaan ketjusilmukkaan)
5. Virkkaa 11 ks.
6. Jätä yksi kjs virkkaamatta.
7. Toista kohtia 2-6 vielä 11 kertaa, jolloin mallikertoja on yhteensä 12.
8. Virkkaa viimeiseen kahteen kjs kiinteät silmukat.
9.Virkkaa yksi kjs ennen käännöstä.

Huomaa, että kuvassa näkyy kohdat 2-6 kaksi kertaa.

Kaikki loput kerrokset ovat samanlaisia kerroksen 2 kanssa paitsi että uudeet silmukat tietysti virkataan kiinteisiin silmukoihin eikä ketjusilmukoihin. Yhtä väriä raitaan tulee aina 12 kerrosta. Värit raidoissa menevät näin: VS, V, R, VS, V, TS, VS, V, R, VS, V, TS, VS, V, R, VS, V. Tummennettu mallikerta siis kolmesti paitsi viimeisellä kierroksellä tummansininen raita jää tekemättä. Viimeistele päättelemällä langan päät joita et ole virkannut työn sisään ja pingota huolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti