tiistai 5. tammikuuta 2016

Kokeilin: Lasi- ja posliinitussit

Joulun alla oli hyvä kokeilla varastoihin kertyneitä jännittäviä työvälineitä. Yksi uusista tuttavuuksista oli lasille ja posliinille tarkoitetut Porcelain painter tussit, jotka kotiutin jo kesällä Suomalaisesta kirjakaupasta. Glögipullon kaveriksi koristelin muutaman mukin pukin konttiin. Apuna käytin ruutupaperia, jotta kuviointi tuli suoraan ja tasaisesti. Tussit osoittautuivat älyttömän helpoiksi käyttää, vaikkakin taitavat olla aika herkkiä kuivumiselle. Kuivuminen puolestaan heikensi värin juoksevuutta ja vaikeutti aika lailla koristelua. Ratkaisin ongelman pesemällä surutta irtoavan tussin pään ja kuivaamalla sen huolellisesti ennen paikoilleen laittoa. Tämä auttoi :) Koristelu oli kivaa ja terapeuttista, joten suosittelen sitä kaikille piirtämisen ystäville, jos ei muuten niin koristelee vaikka omat ruokalautaset kun alat kaivata vaihtelua!


Työaika: 1-2 h/muki
Työn haastavuus: *

Tarvitset:
Mukin (kuvan mukit on Stockan Casa sarjaa)
Posliinitusseja
Ruutupaperia
Kaksipuolisia teippiä
Esim. Askarteluveitsi virheiden korjaamista varten


1. Tarkista että koristeltava pinta on puhdas. Leikkaa ruutupaperista sopivan korkuinen ja levyinen pala, jotta se yltää mukin ympäri ja on hieman matalampi kuin mukin korkeus. Kiinnitä paperin yläreunaan kaksipuolinen teippi. Rullaa paperi paikoilleen käyttämällä apuna pöytää ja kääntämällä kuppia jotta saat asennettua paperin suoraan.



2. Keksi erilaisia kerroksia ja koristele. Ruutujen avulla saat kuviot tasaisesti. Kun kerros on valmis, irroitta paperi, leikaa alareunasta haluamasi määrä ja kiinnitä uudelleen.

3. Virheiden sattuessa anna tussin kuivua ja rapusta kuvio pois esim. askarteluveitsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti